LARM 2017

Nu är LARM 2017 över, den nya kommittén har valts in och jag tänkte avsluta min del i LinTeks Arbetsmarknadsdagar med att berätta lite om arbetet som koordinator Webb.

Tidspress var det som speglade mitt arbete allra mest. Vi fick ärva flera stycken system med minimal dokumentation och stora säkerhetshål. Detta hade vi två månader på oss att ordna upp samtidigt som vi skulle hinna med våra studier. Men jag var inte ensam, Anton Dalgren var också koordinator Webb tillsammans med mig.

Systemen vi ärvde sen tidigare var riktigt kladdiga hemmabyggen. De fungerade men koden var en riktig röra och user input som kördes direkt i SQL queries. Hemsidan var dessutom gjord i en riktigt gammal version av SilverStripe.

Det vi gjorde var att skriva om hela sidan med hjälp av WordPress och lite mobilanpassning las till. De system som fanns gjorde vi om till ett WordPress plugin som använde WordPress databas och på så sätt escapades allt user input. Tyvärr så hann vi inte förbättra systemen på något sätt utan all vår tid gick åt att integrera och säkra systemen.

Men inför LARM 2018 verkar de bli lite mer utvecklingstid och jag tror det kommer bli ett ännu bättre LARM!

Relaterade inlägg